Calpe 26/12-14

Nu närmar sig slutet på årets julfirande och när vi ser tillbaka på dessa dagar känner vi hur trevligt det varit. Trots att vi varit borta från alla barn och barnbarn så har vi ändå lyckats få känslan av närhet t ex behövde vi inte ens missa julklappar.

Detta med Skype är ju förunderligt och “kanon” i sådana här sammanhang. På julafton var vi uppkopplade med Tony och hans familj där flera av de andra barnen och barnbarnen var samlade. Väldigt trevligt.

Här, på den nyöppnade ställplatsen, där vi står i år hade killarna som driver den ordnat med lite “häng i baren” där de bjöd på Sangria, olika sorters vin, Paella, olika korvar, ostar, krustader mm. Det blev en riktigt trevlig stämning.

Efter baren var det så dags för vårt eget lilla julbord – där det tyvärr saknades den obligatoriska “Skåne-snapsen” men det gick bra med rödvin och allt annat var bra.

Det finns två andra svenska husbilar här. Hans och Marianne från Karlstad har en lika dan husbil som vår, så vi kan utbyta en del erfarenheter. Den andre svensken chockade oss första gången vi talades vid då han berättade att han och hans fru cyklar 8-10 mil flera dagar i veckan. De tycker att naturen och vägarna är fina i bergen runt stan? Jag har just laddat batteriet på min el-cykel!

Bilden från fiskdisken visar hur det såg ut på Mercadonan på julafton. Lång kö till den fantastiska fiskdisken fylld med färsk fisk och skaldjur. För oss får fisken vänta tills vi kan steka utomhus.