Calpe 7/2-15

Så var vi då tillbaka i Calpe och naturligtvis var vi nyfikna på om något hänt i lägenheten. Vi hade ju inte hört ett ljud från byggaren sedan vi lämnade stan den 7:e januari.

Samma dag som vi kom hit, smög vi dit upp. På vägen kollade Bitte vid våra soptunnor där hon såg ett gammalt tvättställ och sa: detta är säkert vårt gamla TS så dom har nog i alla fall varit hos oss. Jodå, när vi kom in stod där en snickare i köket och monterade köksinredningen som vi beställt.

Den ansvarige har nu ringt oss både torsdag och fredag och sagt att allt löper på bra och att slutstädningen kommer att ske på måndag den 9 feb och därefter kan vi komma med möbelleveranserna om vi vill. Endast två timmars rörmokarjobb återstår och dessa störs inte av möblerna. Nu känns det riktigt skönt även om inte allt är besiktigat ännu. Sedan återstår bara detta med betalningen, hur det nu ska gå till. Tur vi har stor familj …!?

För att verkligen lära känna “vår nya stad” som vi har traskat runt så mycket, både “kors och tvärs “tog vi i går en av stadsbussarna och åkte runt hela stan (tog 1 timme). Det var verkligen nyttigt för nu vet vi precis hur vi kan åka till olika aktiviteter. Bitte blev glad att få riktiga bussbiljetter.

I går var det dags att för första gången nyttja promenadvägen runt halva klippan. Det var riktigt fint och klippan är verkligen imponerande och trollbindande från havssidan.

För er som eventuellt avundas oss som slipper skotta snö och ha galoscher på skorna vill vi komma med lite tröst. Här har det varit jäkligt kallt de senaste nätterna. I natt var det endast 2 grader och enligt lagen om alltings jäklighet så tog vår gasol slut och när jag vaknade omkring klockan fyra vad det dags att sätt på elen. Campingen fixade snabbt en ny flaska. (Gasol är som vi sagt tidigare mycket billigare än el). /L-Å