Calpe 9/2-15.

Möten under vandring!

Ni som eventuellt tycker att det osar lite stress och rastlöshet från vårt håll kan ha rätt. Att skiva inlägg på bloggen tre dagar i rad är inte likt oss. Men nu känns det som en enda lång väntan på att få ta emot möblerna till lägenheten och under tiden gör vi allt för att lära känna staden. I dag var det dags för mig att ta mig an KLIPPAN. Det är verkligen en tuff uppgift för en sådan som jag. Det tog 50 min uppför av strapatsrik vandring.

Det började med att jag gick lugnt, lite lätt framåtböjd för att ha bra balans. En mängd måsfåglar cirklade runt mig och skrek – men gjorde inget annat. Efter ca 15 min vandring möter jag en äldre man – inte fullt så gammal som jag – som såg väldigt tillfreds ut. Då tänkte jag att kan han så kan jag, så jag fortsatte även om mjölksyran kändes i benen.

Emellanåt tittade jag ner mot stan och ser vårt hus som är det närmaste höghuset och tänkte att nu håller någon på att städa där. Fortsatte uppåt och till slut kunde jag se ingången till tunnel som ska leda mig till andra sidan av klippan (havssidan). Tunneln är mörk och har hala stenar att gå på. Det finns dock rep på båda sidor att hålla sig i.

På vägen ner tittade jag på ruiner från 1300-talet som ligger på klippkanten och då tänkte jag, att dom hade ju ha varit våra grannar om dom bott kvar…!

Informationscentret för klippan var stängt idag men det är gratis att besöka klippan. Passade också på att titta ner mot den gemensamma fiske- och fritidsbåtshamnen.

Efter att njutit av utsikten på andra sidan vände jag neråt. Efter bara några minuter mötte jag en kvinna i Bittes ålder, med rödrosiga kinder. Hon kom uppför i rask takt . När hon passerade mig sa hon högt och tydligt HOLA. Hon hade verkligen fokus tunneln. Bakom nästa krök mötte jag en man i min ålder, också med rödrosiga kinder. Han däremot, sa ett matt hola och stannade mig och frågade hur långt det var till tunneln? Ca fem minuter i din takt sa jag. Han tittade lite vädjande på mig och suckade och skakade på huvudet sedan pekade han åt fruns håll och skakade på huvudet igen. Vad kan han ha menat? (Han talade franska) Kan det vara att man ska inte skaffa sig alltför unga fruar åtminstone inte om man ska bestiga något tillsammans./L-Å