Calpe 22/2-15.

Som ni vet har det varit flera intensiva veckor här nere. Allt som varit kring detta med lägenhetsköpet har frestat på två gamla pensionärer, men den senaste veckan tog nog rekordet. Det var ju denna vecka alla tankar och planer slutligen skulle förverkligas till något som vi skulle bli nöjda med och som vi har hoppats så mycket på. Nu med facit i hand kan vi konstatera att vi är riktigt nöjda.

Veckan innebar högt tempo inte minst tack vare att vi fick hjälp med transporter av Annika & Kenneth som hade hyrbil de dagar de var här.

Vi sitter nu i husbilen igen för här har vi WiFi vilket vi ännu inte fixat till lägenheten. Vi återkom hit efter två nätter i lägenheten. Första natten var i svalaste laget men vi har ju dubbelsäng – så det löste sig. Väl under täcket blev det “jätteskönt” Till andra natten hade vi förstått att det kunde vara lämpligt att stänga dörren till sovrummet och då blev det mycket bättre. Spanien är ju känt för att ha svalt några månader på vintern och att elen är dyr. Men vi har lyxat till det med en oljefylld radiator på 700 W som var till hjälp när vinden ven som värst.

För en person som arbetat som energirådgivare i några år och bl a lärt ut hur viktigt det är med att täta fönster blev dessa nätter en stor påfrestning. Det viner runt fönstren när vinden ligger på från havet. Vi har skrivit många gånger om årets starka och kalla vindar och dom håller fortfarande i sig. Men snart är säsongen över säger Bitte och hon brukar ha rätt.

I morgon ska vi åter gå till lägenheten och då tillsammans med Hans och Marianne som kommit tillbaka till Calpe. Det ska bli kul att se dem igen.