Calpe 6/4-15.

Allting har ett slut, så även vår vistelse i lägenheten i Calpe. Nu på eftermiddagen gjorde vi i ordning den för att den ska kunna användas av barn och barnbarn samt vänner. Vi hoppas verkligen att alla ska komma att trivas här.

Påsken är en mycket stor högtid i katolska Spanien. Många processisoner från olika orter såg vi på TV. Lite svårt att hänga med i alla rituella förehavanden. Här i Calpe var vi till rådhusplatsen och såg lite “gammeldagsmarknad” på skärtorsdagen men ingen procession i år.

Att påsken är stor i Spanien såg vi dessutom genom att stan var fylld med människor och bilar som stod parkerade precis överallt. På påskaftonen var båda stränderna “proppade” med badande och solande personer. Det var riktigt trevligt för oss att se, vi som ofta har sett stränderna glest befolkade då det varit för kalla vindar.

Besökarna till “Klippan” formligen välde fram runt vårt hus. P-platsen på vår baksida var ett enda gytter av bilar – hela helgen. Kul att se. Förälskade par, hela stora familjer, pensionärspar (inte vi), ungdomsgäng mm. Vandringen till Klippan drar verkligen till sig alla typer av folk, kul.

Själva firade vi Påskafton här på ställplatsen tillsammans med 7 andra svenska husbilsåkare. Flera av dem hade kommit dagarna innan och stannade bara några dagar. I dag stack de sista så just nu är vi de enda svenskarna här igen. Det är verkligen kul att “stöta ihop” med andra som vi har träffat förut men inte riktigt vet var de befinner sig. Helt plötsligt är vi på samma plats igen, riktigt kul.

Nu när det är dags för oss att åka vidare har de öppnat en riktigt stor och fin hundrastgård ganska nära oss. Bitte och Wille har besökt den några gånger och det är precis som när man följde barnen när de var små till något nytt. Det var tryggt att hålla sig intill föräldrarna och precis så är det med vår “ödmjuke” hund. Han står gärna och tittar på de andra hundarna en stund och frågar … får jag också?

Till sist vill vi ha hjälp med att tyda de två “förbudsskyltarna” om hundar. Hur många gånger Bitte och jag än tar upp frågan så kommer vi inte till någon lösning.

1. En hund i ett förbudsmärke (runt med röd bård) bör ju innebära att det är förbjudet för hundar att vistas på stranden. (Det är där märkena sitter)

2.En hund i ett förbudsmärke (runt med röd bård där hunden är överstruken) kan ju innebära att förbudet upphör och att det är tillåtet för hunden att springa till stranden med sitt koppel.

För att våra återstående 2-3 veckor (då vi ska sitta på vägarna genom Europa) inte helt ska domineras av denna fråga hoppas vi på många kloka synpunkter.

I morgon (tisd.) före kl. 10 lämnar vi Calpe för denna gång (vi kom hit den 10 dec) och räknar nu med att endast ta etapper på 25-40 mil/dag. Vi får se. Vi räknar med att vara i Söderhamn den 24:e för att uppvakta ett födelsedagsbarn. Därefter styr vi hemåt.

Ha det bra alla./L