När vi kom fram till hästgården El Rengo fick vi platsen bredvid Maggan, en trogen bloggerska, (Pensionärsvil(l)an) och Ingemar. Dom gav oss mycket värdefull information om stället och samvaron blev väldigt trevlig. Vi gick och åt på bykrogen och tog menyn på 8 euro, en mastig meny bara första rätten är nog som en måltid. Vi hade trevligt och Maggan köpte lite lotter och vann. Olav en 17-årig kille norrman/maroccan som var navet på hela ställplatsen lotsade in bilarna, gav information och var alltid glad och pigg.

Dagarna fortlöpte med härliga pratstunder med andra grannar svenska som norska. Vi tog alltid en lång promenad oftast in till stan. Vägen dit är lite annorlunda än den vi är vana vid. En av dagarna gick vi ner till havet och tittade på vågorna och den fina borgen. Som ni ser har jag inte lagt av med att kolla in varuutbudet, men denna gång blev det vara en tröja till LÅ.

Dagen efter tog vi som vanligt en promenad med Wille men sedan fick han vara hemma för då hade vi sett och hört (av Tony) att det fanns en Mr Wok så vi gick dit och åt och åt och åt. Mycket att välja på, det fanns inget som saknades vågar jag påstå och väldigt gott. Sen gick vi hem och smälte allt i solen.

LÅ ville klippa sig så vi gick in till stan och hittade en “klippare” som klippte honom kort och tvättade mitt hår och fönade det. Vet inte hur han gjorde men slätt och allt mörk underhår kom fram. En ny look kan man väl säga. Vi var nöjda, fick gjort det vi var ute efter till en liten summa av 12 eura. De ni. Därefter gick vi och tog en öl och tapas. Där träffade vi en svensk spanjor som vi hade ett trevligt samtal med. Han hade flyttat ner på 80-talet hade nu ett hyreshus med 7 lägenheter som han hyrde ut. Det blir ofta trevliga pratstunder.
Dagarna förflöt stilla och lugnt och rätt var det var så kom Barbro och Kent och glädjen blev stor. Det var ju länge sedan vi sågs (en vecka). Trots en ihärdig blåst satt vi solen och njöt med något drickbart. På kvällen gick vi till den lokala bykrogen som verkligen är en bykrog. Det är fullt med folk och höga ljud och dagen vi kom hit hade vi till och med livemusik av en norsk spelman. Fina gamla låtar blev det.
LÅ och jag hade varit inne och ätit tidigare men då vis av förra gången med de stadiga portionerna tog vi från ala carte menyn och det blev lagom och mycket gott. Men nu när vi gick dit med Barbro och Kent hade vi glömt vad vi lärt oss. Så det blev mycket mat även denna gång. Återigen en trivsam middag i glada vänners lag.
Dagen efter gav vi oss iväg och det uppstod en liten rokad med bilar. Beckers tog vår plats som stod nära restaurangen och därmed lättare till att få bra wifi och deras plats skulle en norrman ha. Ja det händer alltid något.
Vi åkte inte så långt utan till – ja vi kan säga till Benalmadena för att träffa Ingalill och Ulf som hyr en lägenhet där i närheten. Dom skall vara här i 2 månader och då försökte vi att få till ett möte när vi var så nära. Så har vi gjort tidigare år också, dom är trogna spanienresenärer.

Morgon startade med ett samtal till Anders som fyller år idag. Nu är det slut för denna gång, jag skall gå och hämta tvätt i torktumlaren som snart är klar. Allt måste skötas även i en husbil. Väl tillbaka får jag kaffe från en nykalkad kaffebryggare som LÅ har jobbat med. Vi har våra sysslor som ni ser.
/B

Missa inte L-Ås kompletterande berättelse “Forts. från hästgården …” nedan, eller under rubriken “Tidigare Inlägg” i kolumnen till höger på startsidan.