Nu var det ett tag sedan vi hörde av oss men när vi är i lägenheten så blir intryck och händelser inte så många. Här har vi ju fått lite rutiner på dagarna. Låter lite tråkigt eller… men det är det inte. Det händer saker här också.
Vägen ner mot stranden går i en skarp kurva som vi döpt till “kattkurvan” och där har det vimlat av katter som dock har matats, men nu har några personer tagit tag i detta och fångat in katterna och låtit chipmärka och kastrera dom. Det sägs att detta håller stammen konstant och inga nya katter tillåts komma in i gemenskapen, någon instinkt, fråga inte mig. Bra tycker vi.

Vi har haft en veckas riktigt hård blåst och väldigt kalla vindar och här uppe på toppen tar det i riktigt ordentligt. Vi bestämde oss för att täppa till lite drag från de stora fina fönstren och gick till marknaden och köpte två våder till varje fönster så vi kan dra för och förhindra drag. Det funkar bra och snyggt tycker vi också det blev. Det blev lite uppsnofsning av badrummet också med lite dekaler på väggen. Blev också bra tycker vi.
Även en fritös har införskaffats och nu friteras det hej vilt här. Till slut ledsnar vi väl på detta men inte än. Det blir bläckfisk, stavar av sötpotatis, blomkål, ja mycket annat också.

En av dagarnas måsten är att läsa tidningar och läsa av Facebook och spela lite Quiz på paddan och datorn. Vi är faktiskt ganska uppdaterade på vad som händer i Sverige och även i Haninge då vi läser Mitti Haninge. SvtPlay är vår kvällsgud för där ser vi nyheter, Skavlan, På spåret och mycket annat.

Huset framför oss håller dom på att lägga om taket på. Dom började när vi var här vid nyår och då var mycket gjort så vi trodde att nu är dom nog snart klara. Men det ser ut ungefär som då. Det kommer några killar lite då och då och sparkar på några av cementsäckarna och går en runda och kollar. Då tror vi varje gång att nu ska dom nog stanna och göra lite mer, men icke. I rättvisans namn så händer det att dom stannar en timme eller så.

Vi friterar inte hela tiden utan går ut och äter också och en av dagarna promenerade vi in till stan (vilket vi gör nästan varje dag man måste vara i gång) och då hamnade vi på en liten bar som verkade vara väldigt genuin. Vi tog en liten öl + 1 tapas, 1 glas rödvin + 1 tapas, tycket det blev lite lite då det var trevligt där så vi tog 2 glas vin + 2 tapas och detta slutade på den otroliga summan av 4,60 euro. Slå det om ni kan. Dessutom kom det en kvinna och hennes man (tror vi) med en hink med små skaldjur (några typ miniostron) som dom lösgjorde i sitt skal hade citron och salt på och så fick vi smaka, inte betala, bara äta. LÅ åt inte jag. En väldigt trevlig stund, sen började vi vår promenad nedför den branta gatan Gabriel Miro och hem.

Vi skall snart gå ut med Wille och sedan har vi bjudit hit Annika och Kenneth som har kommit ned till sin lägenhet i huset bredvid. Dom är här på en blixtvisit, åker hem på tisdag. I kväll skall vi gå och äta inne i stan och då blir det nog på en schweizisk restaurang. Dom har en mycket god Cordon bleu med schweizisk ost i. Ni får nöja er så, kan inte stava till osten.
/B