Marjal 27/2-16.
(N 38 10 44, W 0 48 30)

I torsdags lämnade vi lägenheten i Calpe och åkte 9-10 mil till en jättecamping som heter Marjal och som ligger i närheten av Crevillent och nära Elche. Det vi genast upptäckte när vi kom hit var en hundrastgård utöver det vanliga. Vi släppte Wille som genast tog planen i besittning och uppträdde som en kung. Ovanligt för att vara honom. Kan hända berodde det på att han var nyklippt sedan ett par dagar.
I ena änden av den stora rastplatsen finns ett nyslaget fält med hö samt en rejäl palmlund. Känns verkligen att vi är på den spanska landsbygden. Det är flera mil till havet härifrån.
Som syns på bilden så är det förberett för ytterligare platser för campinggäster. I dag finns ENDAST 1432 platser. Det är den största campingplats som vi någonsin varit på. I bakgrunden syns bergskedjan.

Jag brukar kunna bli lite “gnällig” ibland över att vår husbil är i största laget. Det kan vara svårt att komma in på anvisade platser. Nu, när vi varit på denna plats har jag intalat mig att det ska vara slut på det gnället. Här är det precis som på en amerikansk camping. Bilarna/vagnarna är precis hur stora som helst, man bara baxnar.
Vår lilla KABE på 8.10 m känns liten i jämförelse med denna.

En egen lite trätrappa upp till vagnen är väl självklart. Att väggarna är möjliga är skjuta ut är väl också självklart, man behöver ju lite volym.
Efter dagens morgonpromenad med Wille var det dags för förmiddagsfika och Melodikrysset. Det gäller att ha alla medier uppkopplade så man inte missar viktiga ledtrådar. (Ja, jag vet, att det ligger på nätet efteråt också). Som avslutning vill jag berätta att vi sitter inte bara här och gapar med öppen mun över alla stora bilar utan vi gör annat också.

Vi friterar, (denna bild är visserligen från lägenheten). Det har blivit en ny hobby…gott gott.

I går var vi på campingens SPA och badade i bubbelpool +32, därefter dopp i iskallt +10, bastu, simmade i +27 grader.
Vi har varit på liknande inrättningar flera gånger tidigare på andra orter. Men varje ställe har sina rutiner och här fick vi ofta höra av andra badande “Push the button there” eller där eller där…eller som när jag skulle gå ner i bassängen med bara +10 så kom en “äldre” tysk dam fram till mig och påpekade att det var endast +10. Hon såg lite undrande på mig och trodde nog inte att jag riktigt fattat att det var KALLT och det var det, men det gick bra.
/L