Calpe 6/3-16.
Sista veckan på Marjal gick i lugnets tecken och det var riktigt skönt. Konstigt nog blev aldrig dagarna långsamma, vi hittar alltid på något trevligt att göra. Bl a gjorde vi en fotografisk sammanställning över vår färdväg (resrutt) så här långt. Den är främst tänkt att vara ett hjälpmedel för oss själva i framtiden när minnet sviker …?
Vi vet dock att flera andra är intresserade av att veta hur/var vi har åkt, därför kan alla kolla. I fortsättningen kan man enklast hitta info i kolumnen till höger under rubriken Kategorier och Resrutt Spanien 2015-2016.


Här ser man hur vi åkte för att komma tillbaka till Calpe efter 10 härliga dagar på campingen med de stora bilarna. Till slut kom värmen och blåsten avtog.

Här är två av Willes lunchkompisar när vi satt och tog öl och några tapas i solen på det stora torget eller vad man skall kalla det. Där fanns bar/pub, restaurang, spa en ganska välsorterad supermarket. Ja det var där det begav sig om man säger så.

Här är några bilder som visar lite av hur campingen såg ut.

På en plats som denna kan man verkligen tala om On-Off. Blåste det såg det ut så här. Var det varmt var det mycket folk.

Redan första dagen när vi gick runt på campingen och kollade så lovade vi Wille att han skulle få bada och föna pälsen i detta badhus för hundar och vi tyckte att han blev jätteglad … Men tyvärr fick vi aldrig tid och han verkar lycklig ändå. Han sa – tror vi – att det spelade ingen roll heller.

Åter detta med stora bilar …

I bakgrunden syns några av alla tennisbanor som fanns där

En lunchpromenad i detta lilla samhälle som faktiskt campingen var. Här en liten ögonblicksbild på hur det såg ut. På alla tidigare campingar vi varit på har fördelningen av nationaliteter varit hyfsat jämt fördelat mellan tyskar, belgare, fransmän, holländare och engelsmän, men här var säkert 75% engelsmän. Englands camping club hade en egen avgränsad plats och dom hade tåget till sitt förfogande för att transportera sina medlemmar runt om dom ville.

Lördag och söndag bjöds på countrymusik, inte levande men bra ändå. Vi stod utanför och lyssnade ett tag. Vi kände oss inte rätt klädda och så blev vi snåla för det kostade 5 euro/st. Alla, nästan alla, var klädda i boots, hattar och andra countryliknande kläder. Till vänster kan man om man har god syn se att det dansas linedance. Det fanns något att göra varje dag om man så ville, men det ville vi inte. Vi gjorde ett försök med att gå och lyssna på live-sång. Men dels kom vi lite sent och då var det fullt och en jäkla hög ljudnivå så vi vände. Jag tror inte vi var upplagda för detta.

Campingen är väldigt fin och välskött men som en av de som lämnat en värdering uttryckt det – den är soulless och det kanske är ett bra omdöme.

Sista kvällen hemma hos oss med Annelie och Rolf. Vi träffade dom redan på Balerma camping Mar Azul och helt otroligt så upptäckte vi att dom stod två platser från oss. Vi hade en trevlig kväll som avslutning på trevliga dagar här.
/B