Torsdag 10/3-15.

De dagliga lunchpromenaderna som är så behagliga gör vi nästan alltid tillsammans. Ofta blir de 7-10 km. Denna dag kompletterade vi även med en tur runt i stan.
När vi på kvällen läste av mätaren stod det 14 km. Lite möra i benen var vi allt alla tre.

Detta är en liten “insjö” där det finns en mängd fågelarter. Vattendjupet är inte mer än några decimeter vilket gör att vadarfåglar trivs här. Kommunen har ordnat några spångar att promenera på vid vissa platser för att underlätta att komma nära vattnet och fåglarna.
Bakom höghusen i bakgrunden ligger Medelhavet.

De fåglar som är lättast att upptäcka för en ovan är dessa rosa flamingos. På denna bild är det visserligen svårt att se den rosa färgen. Det är kul att se dem stå och sova eller när de vandrar omkring på botten för att hitta mat. Rogivande att beskåda.

Visst ser man på Bitte att hon gillar promenaden och fåglarna.

Det vi upptäckte vid denna promenad var att området haft besök av vildsvin som hade bearbetat marken nästan överallt på den begränsade ytan.
Bitte undrade när vi gick där, var är vildsvinen nu? De är väl nattaktiva sa jag lugnt, men lite spänd var även jag så jag tittade i och runt varje buske. Dessutom tog jag kort koppel på Wille så inte han skulle reta upp någon galt.
Vi hade läst på en lokal blogg här i Calpe att dessa vildsvin rörde sig i området men förstod inte vad kommunen avsåg att göra åt det.

En koncentrerad Bitte på väg mot Salinan och flamingos för att senare avnjuta en lunch i solen närmare centrum./L