Handen 1/5-16.

Säsongens “vinterresa” är nu över.
Det blev ca 4,5 mån på resande fot (hjul) och nästan exakt 900 mil i husbilen.

Sista biten från Tyskland och hem gick bra även om vädret inte var så nådigt.
När vi kom till Sverige besökte var vi bjudna till Ylva & Bo Göran i Helsingborg (gamla grannar) och fick ett trevligt mottagande med bl a. “Majakakor”.

Nästa dag åkte vi vidare till Rydaholm där andra (gamla grannar) bjudit in oss . Solveig & Gerhard hälsade oss välkomna med mat & dryck så vi övernattade i vår husbil för att dagen efter 29/4 åka vidare till Söderköping och träffa Britt & Janne (gamla kompisar) från Haninge.

Valborg i Söderköping tillsammans med Solveig, Janne, Britt, Bitte, Gerhard, mästerfotografen saknas på bilden. Trots det kalla och blåsiga vädret fick vi en riktigt trevlig Valborg.

Vi promenerade runt i Söderköping där vi alla varit flera gånger tidigare. Vi tycker om staden och campingen (Skeppsdockan), som ligger alldeles intill Göta Kanal. Inne i stan såg vi detta lilla charmiga hus.

När vi tittat färdigt på brasan och kommit hem till våra bilar så vi kollade våra stegräknare i IPhonen så såg vi att det hade blivit en bit över en mils promenad denna blåsiga dag – inte illa. Vi gick ju in till Brunnsparken på kvällen för att bl a se majbrasan.

Den 1:a maj var dags att ställa in GPS-en på Handen. Det är alltid lite “stökiga” känslor som dyker upp när man närmar sig hemmet efter en lång bortovaro. Det känns väldigt mysigt samtidigt som man tänker på allt trevligt som man upplevt och som man vet finns “där borta”.

Praktiska saker måste visst tas om hand omedelbart vid hemkomsten.??

Vi kunde konstatera att solen och värmen kom hit samtidigt som vi. Tvättmaskin, sortera post, fönsterputs är de nödvändigaste aktiviteterna … sen kan vi koppla av igen.

Sammanfattning:
Resan har varit helt igenom bra. Inga missöden av något slag, bilen har fungerat perfekt, vi har varit friska, vi har ätit gott och lite annorlunda, träffat många trevliga personer, vi har båda gått ner “några” kilo i vikt vilket vi gläds åt. Är verkligen tacksamma att vi haft denna möjlighet att se lite annat. Kontakten med Sverige har skett med SMS, Skype och förstås Radio & TV.

Tack för att ni läst vår blogg.
Bitte & Lars-Åke