Calpe den 29 oktober 2016.


Toppen nådd.

Den berömda klippan Penyal d´Ifach i Calpe, eller Calpeklippan, 332 m ö h.Det här inlägget kommer mest att handla om hur det ser ut på andra sidan (havssidan) av klippan och hur det ser ut på toppen.

En stolt man. Det tog mig ca 1.5 tim att nå toppen och lite snabbare ner. Det var jobbigare än jag hade trott. Stenarna var väldigt hala och jag hade inte rätta skor för denna strapats vilket gjorde att benen – förresten hela kroppen- var ur form dagen efter. Men det var värt träningsvärken.

Detta är utsikten på “stadssidan”. Innan man går in i tunneln för att komma fram på “havssidan”. Hit upp är det ganska enkelt att gå även om det krävs en viss kondition för det tar på krafterna.

När man kommer ut ur tunneln på andra sidan möts man av en helt annan natur. Den första halvan av leden upp till toppen är helt ok att gå medan den sista halvan är minst sagt jobbig.
Stenarna är väldigt glatta och hala och nivåskillnader på ibland 30-50 cm mellan de olika fotfästena gör att man kan bli rejält trött.
På riktigt farliga ställen har man nu satt kedjor och rep som säkerhet.
Det var skönt att ha andra vandrare som också hade samma mål för då kunde jag se vilken väg som troligen var den bästa – eller att den inte var så bra. Behövde inte göra alla erfarenheter själv.
Om man tittar noga på dessa bilder kan man kanske upptäcka personer som är på väg i min riktning.

När leden övergick till svårare satt denna uppmuntrande skylt. Jag var trött redan då.

När målet väl var nått, satte jag mig på en av stenarna och njöt av den magnifika utsikten och kände en viss tillfredsställelse, men också en jäkla trötthet. En viss oro för vägen tillbaka insmög sig också i tankarna. Men det gick lättare ner.

Efter ett par dagars rekreation var så dags att ge sig på nya äventyr. Vi har ju det som kallas Oktoberfest i Calpe denna vecka. Det är tyskar som står för arrangemanget. Förra året var vi där fem kvällar med i år får det räcka med en kväll.

Förutom Bompa Bompa musik är detaljerna som syns på bilden obligatoriska. Det var riktigt trevligt men vi gick hem ganska tidigt.
Just nu kommer Bitte tillbaka efter att ha gjort det obligatoriska besöket på “Lördagsmarknaden”. Sin vana trogen bär hon på några vita plastkassar??
Jag hoppade över i dag.
Nu är det dags för lunchpromenaden med Wille./L-Å