Calpe 6 november 2016.

Bittes 70-årsdag 1 nov.

Bittes födelsedag firade vi med middag på Siete Lunas, en trevlig restaurang inne i centrum av stan, ca 2 km promenad. Visserligen blev middagen redan kvällen innan då de har stängt på tisdagar och Bitte ville absolut gå dit.

Vi bor på 5:e våningen (av 9) i detta höghus. Därför är det nödvändigt med porttelefon. Våran används nästan aldrig. Men denna dag ringde blombuden på två gånger med blommor från barn och barnbarn.
Bitte önskade sig en resa i present (förlängd weekend utan hund och husbil) till någon intressant stad under kommande år och det är nu utlovat.

Bilen har nu stått på gatan nedanför i drygt 3.5 veckor. Visserligen har vi använt den lite då och då för att uträtta ärenden men det känns ändå så att “den” vill ut och åka lite nu. Därför sticker vi i morgon till några vackra platser norr om Valencia, ca 20 mil här ifrån. Hur många dagar vi blir borta vet vi ej – kanske runt en vecka?

Förutom den stora marknaden som är varje lördag så finns här också en mindre lokal marknad som är öppen må, to, lö. Det finns mycket onödigt att köpa där också men främst är det lokalproducerat.
Dom måste ha ett tålamod utöver det vanliga, plocka upp, plocka ner, åka vidare, åka tillbaka …i regn och blåst.

Till de som varit och hälsat på oss här kan vi berätta att butiken GAME – vår närmaste närbutik – nu har ändrat namn till ALGI och satsar lite mer på internationella varor. (WASA bröd har de ju haft tidigare t o m WASA SPORT). Ska bli intressant hur den utvecklas.

Kan ju inte skriva ett inlägg här från Calpe utan att på något sätt kommentera Musslorna. Både Bitte och jag är ju väldigt förtjusta i dessa läckerheter, som dessutom sägs vara nyttiga.
I fredags gjord vi sällskap till hamnen (4 min) och inköpte 2.5 kg. Utanför vår port mötte vi vår grannfru Chuss som vi visade musslorna för. Hon frågade vad jag skulle göra med dem och jag berättade mitt favoritrecept. No, No sa hon. Hon menade att jag överarbetar alldeles i onödan. Hon visade på fingrarna fyra enkla steg, olja, vitlök, citron, salt och locket på och full gas 3-5 min. Sedan bara att äta och njuta.

Som den skeptiker jag är så gjorde jag enligt hennes tips bara med 1 kg och resten på mitt noggrannare sätt. (Bitte sa som den diplomat hon är, att båda vara riktigt goda).
/L