Calpe 27 november 2016.

Nu har det blivit dags att ta på sig långärmat, men ingen ishalka eller snökaos har ännu nått oss.

I torsdags överraskade Solveig & Gerhard oss (våra f d grannar på Nynäsvägen) genom att ropa på oss på gatan utanför vårt hus. De hade inte haft fungerande telefoner på en vecka och inte kunnat meddela oss när de skulle komma. Men efter att sådant praktiskt var avklarat så var alla beredda på det obligatoriska “lördagsnöjet” …marknaden.

Bitte vill inte gärna missa denna aktivitet. Jag tror det har blivit ett beroende??

Som ni vet så är det svårt för manliga besökare här hos oss att slippa arbeta som “köksslav” och anrätta musslor. Gerhard skötte sig med den äran.

På lördagskvällen var vi bjudna till Helena och hennes pappa (Christer) på Cava med till tugg. Promenaden dit bjöd på ett oroligt hav men en alldeles vindstilla strandpromenad – lite magiskt.

Väl framme fick Wille ett mottagande som gjorde honom alldeles lyrisk. Både Helena och Christer visade honom så stor uppmärksamhet så han var helnöjd. Även vi blev mycket väl omhändertagna och fick inspektera en jättetrevlig lägenhet mitt inne i Calpe.

Balkongen var häftig – skapade viss avundsjuka hos oss.

Från balkongen på 7:e våningen är detta utsikten över huvudgatan Miro.

I dag (söndag) bjöds vi på rekognoseringstur med deras hyrbil. Christer ville kolla golfbanor i närheten och den första vi besökte var Moraira IFach. Klart godkänd 9 hålsbana tyckte huvudpersonen.

Färden gick sedan vidare till Moraira centrum med hamnen.

Besöket inleddes med en enkel lättlunch, tostada + kaffe, smakade gott.

Efter lunchen inspekterade far & dotter hamnen med både båtar och fiskar. Har man en gång varit seglare är det svårt att bara passera en så fin hamn.

När det är fint väder och man har gott om tid, då är det skönt att ge lite tid åt vackra skulpturer som finns lite här och var. Fisket har genom åren spelat en stor roll i alla dessa kuststäder.

I bland blir man förvånad över att något vackert skapats av till synes enkla detaljer.

Stort tack till Helena (och pappa) för en mycket trevlig utflykt./L-Å