Calpe 18 december 2016.

För första gången på de år vi rest till Spanien på vintrarna har vi nu fått uppleva ett riktigt jäkla oväder. Dagens inlägg kommer därför att huvudsakligen handla om det.

Meteorologen på TV pekar på kartan och säger att här bor Bitte & L-Å och där kommer det att bli ett jävla busväder. Större delen av Costa Blancakusten berörs av ovädret.

Aldrig tidigare har jag sett liknande skyltar på TV här i Spanien. Annika & Kenneth hjälpte oss i all hast med följande övergripande översättning (tack tack)
” Om det är översvämning sök upp en hög punkt, plats, stanna på en plats som inte svämmar över, håll dig borta från raviner plötsliga flöden, gå aldrig över vattenströmmar, gå aldrig över översvämmade områden, parkera inte nära vattnet …”

Ovädret väntas pågå ytterligare några dagar.

På stranden där det normalt ska finnas solande och badande personer finns idag bara vatten. Jag prövade att ta min morgonpromenad som vanligt men vände hem igen.

Vår vy från balkongen som vanligen är så mysig ser ut så här idag.

Åt andra håller är utsikten denna, usch! Jalusierna för fönstren har aldrig varit så nyttiga. Regnet kommer horisontellt. Ovädret ska dra bort först på tisdag och det ser vi fram mot det.
Tyvärr har vi fått rapporter om att personer har omkommit i vattenmassorna. Vårt hur (lägenhet) ligger mycket högt och vår bil är parkerad på en gata som är maximalt skyddad från såväl vatten som vindar. Vi håller tummarna på att allt slutar bra.

Men … vi vet ju att efter regn kommer solsken (eller månsken). Denna vy hade vi för några dagar sedan. Månen gick ner över Benidorm (ca 20 km från Calpe).

Och… medan det blåser och regnar utanför fönstren så pysslar vi i köket. De av er som varit och hälsat på oss här vet säkert vilken viktig produkt som saknas på bilden för en lyckad middag./L