Calpe 6 februari 2017.

I dag (måndag) har vi äntligen fått känna av att våren närmar sig, ca 20 grader och nästan vindstilla. Då är det svårt att inte trivas.
Vi är ännu kvar i Calpe främst beroende på att vi inväntar ett ASCI-kort. Detta kort gör att vi kan få rabatter på campingavgifter under lågsäsong i nästan hela Europa.

Vi har också passat på att lösa våra el-problem som uppstod i samband med översvämningarna. Vi fick dra nya elledningar i halva lägenheten så nu är allt ok igen.

Ytterligare en orsak till att vi stannat i Calpe är att det uppstått en “försäkringstvist” kring den skada som uppstod i en grannlägenhet för ca ett år sedan och vår eventuella inblandning i denna.
Nu glömmer vi detta för en stund och tittar på vad som hänt den senaste tiden för oss.

Som vi berättat om flera gånger tidigare så har vädret inte varit nådigt denna vinter. Om några månader är här fullt med solande människor, lite svårt att tänka sig det just nu.

I natt hade vi den senaste stormen. Visserligen inte så mycket regn med MYCKET kraftiga vindar. Lite läskigt att vistas ute med Wille.

På stranden i dag syntes istället för människor dessa maskiner.

Enorma mängder av tång som ska tas om hand. Måste ändå säga att jag är imponerad av hur snabbt och smidigt arbetet utförs. (Kanske de har gjort det förr?)

Så här såg det ut. (Högsta huset på bilden, närmast klippan, där bor vi)

Underhållsarbete på strandpromenaden nödvändigt.

“Torra floden” som vi kallar den breda kanal som leder ut regnvatten från bergen och omkringliggande områden till havet skapar vissa sår i stranden.

Dessa rötter saknar nog lite sand efter att “Torra flodens” vatten spolat bort den gamla.

MEN … nu har inte allt varit elände. Härom kvällen var vi på en Belgisk restaurang tillsammans med Pia och Staffan. Vi åt och drack väldigt gott och lyssnade till fin musik bl a flera av våra 70-tals favoriter.

När timmarna gått blev det dags att bege sig hemåt. Staffan tog en kvinna under var arm och såg glad ut. Men vi bor åt var sitt håll så våra vägar skildes där.
MEN …i morgon kväll ska vi gå dit igen, så trevligt och gott var det./L