Torrox Costa 5 mars 2017.

(För er som har följt oss alla sex åren med Spanienresor kan kanske detta upplevas som repris men ni avgör).

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hit. I morgon är det dags att åka vidare. Ännu har vi inte bestämt om vi fortsätter söder ut eller ska börja vända uppåt mot Calpe.
Vi har haft riktigt bra dagar här. Sol och värme med undantag för i går (lördag) då det mest regnade.

I lördagskväll var tillsammans med Leif och Marita på restaurang Roima och åt en mycket god middag, dessutom blev det varsin gindrink – på det för oss nya sättet. Gott.

Andra dagen vi var här fick vi ett överraskande besök av våra grannar från Haninge. De visste att vi var här och hade checkat in på platsen bredvid vår. Vi hade två trevliga dagar tillsammans bl a en kväll då vi njöt av solnedgången, samt deras cyklar. Lite vin och mat förgyllde också kvällen.

Då detta är vårt 6:e besök här på Camping El Pino så hittar vi ganska bra i omgivningarna. Minst ett besök ska man göra i den gamla staden Torrox Pueblo som ligger högre upp i bergen. Det ger bra motion samt god tapas på torget innan det är dags att vända hemåt nedför backarna.

Obligatoriskt är också att vandra genom odlingarna och fascineras av grödor till höger och vänster.

Wille gillar dessa promenader då det är helt nya dofter utefter vägen.

Själva tycker vi att det är intressant att se lite varierande odlingar. Bananklasar är ju inte så vanliga.

Bananens blomma är alltid vacker att beskåda.

Fikon odlas i stora mängder i de speciella växthusen och fritt utanför.
(Enl. påpekande från Babsanokent har vi insett att det inte är fikon utan nesperas).
Men håll med om att de är väldigt lika.

Bara några hundra meter från grusvägen som går genom odlingarna ligger denna fina Urbanizacion som heter Torrox Park. Mycket fina hus.

I det området ser växtligheten lite annorlunda ut.

Vi fick tips av Leif och Marita att det fanns en utmärkt tapasbar nere vid havet med 60 olika tapas att välja bland, för 1 euro/st. Självklart måste vi pröva den (det blev lunch där tre dagar). Visserligen är vägen dit lite smal och krokig mm men ..

Bitte gillar utbudet, visserligen knepigt att välja bland alla, men hon har ju en viss erfarenhet att välja från alla marknadsbesök. Det var marknad här i måndags som vi naturligtvis besökte.

Så här kan en av dessa 60 tapas se ut./L