Crevillent (Marjal) 6 feb 2018

Är nu tillbaka i Calpe efter en 12-dagars rundresa och lägenheten kändes välkomnande men lite sval. Men som ni ser på bilderna nedan så har vi haft en riktigt skön svensk sommarvärme här. Det blev shorts och kortärmad tröja en hel vecka. Ljuvligt. Ja vi har ju varmt och skönt annars också men dessa dagar var det riktigt varmt. Men allt är ju inte beständigt för i morse var det endast +2 grader som blev 8-12 grader på dagen.

Vår jalusieroman är slut nu. Till slut kom killen med jalusierna och monterade dom och allt blev frid och fröjd. Men han kom inte på torsdagen som var sagt för då kom dom med plan från Belgien som var fyra timmar försenat så han kom på fredagen istället. Vi var glada och nöjda för det. Då kunde vi ju börja vår resa söder ut i Spanien för att hälsa på kompisar som var lite här och där.

En pub här i Calpe hade annonserat att det skulle bli musik och sång – av frivilliga – där den 2:a och 4:e tisdagen i månaden. Vi beslöt oss för att gå dit och lyssna. Det var bara engelsmän som spelade. Vi var ganska många som lyssnade. En väldigt trevlig kväll. Det spelades och sjöngs gamla irländska och engelska sånger. Kul.

Jag har fortsatt med mina promenader och L-Å med sitt cyklande. Känns bra men det blev uppehåll när vi var iväg förstås. Men det skall vi ta igen snart.

Ja, så laddade vi bilen med allt vad som behövdes för ett par veckor. Det är mycket skall jag säga för vi hade tömt bilen när vi kom hit.

Vi hade tänkt stanna på Marjal i Crevillent först men så blev det inte utan vi åkte direkt till Balerma och Camping Mar Azul där Pia och Staffan var. Nu är campingarna välbesökta och även denna så vi fick inte plats innanför bommen utan fick stå på ställplatsen utanför en natt. Dagen därpå kom in och stod nära Pia och Staffan. Lite bökigt om man kommer för långt ifrån varandra då måste man bära stolar mellan sig. Vi kom ju för att träffa dom. Vi hade tre härliga dagar tillsammans men med en jäkla blåst. Den här gången från rätt håll, nämligen från land. Förra gången som vi var här och det blåste mycket då kom vinden från havet och då tog den med sig salt och sand. Inget vi gillar. Därefter åkte vi till Torrox som ligger bara 10-12 mil därifrån.

Vi åkte till Camping El Pino som vi varit på många gånger och som vi har sagt att inte besöka mer men den är charmig och så har vi många trevliga vänner där.
Barbro och Kent hade kommit dit och vi hade hört att Kent ville ha lite stöd för sin musselkokning. Kent hade lovat Leif att han skulle få se hur det gick till. Kent och L-Å skrapade, sköljde och hackade det som skulle i kastrullen. Därefter samlades vi hos Leif och Marita och avnjöt dessa musslor. Det blev en väldigt trevlig lördagseftermiddag. Vi blev där i 4 dagar. Därefter åkte vi vidare och norrut.¨

Vi kom till camping Marjal vid Crevillent där vi hälsade på två gamla vänner sedan tidigare, Rolf och Annelie). Måndagskvällen var det kareoke på puben så vi gick dit. Lika kul som förra året när vi var där. En del sjunger mycket bra en del lite sämre. Men kul är det i alla fall.
Så hörde Staffan och Pia av sig och berättade att dom var på väg hit dom också. Då bestämde vi oss för att stanna en natt till. Annars skulle vi ha åkt den dag som dom skulle komma och det kändes lite kymigt.
Den här campingen är väldigt stor och har blivit ännu större och finare med poolområde som var väldigt tjusigt. Kan bara tänka mig hur det kan vara när det är varmt.
Nu ställs det en fin laxrätt på bordet, så tack för denna gång.
/B

Här ser ni hur varmt det var den 21 januari och så var det en hel vecka. Skönt.

Så här enkelt var det ordnat. Fram med lite stolar och några bord. Drickat fick man köpa en trappa ner om man ville ha.

Här sitter flera av de som kom att spela under kvällen. Allt efter en lista.

Ja så var dom äntligen på plats efter många turer hit och dit. Missförstånd och lite annat.

Här blåser det så det knappt gick att gå mot vinden. Man stod still ibland och Wille tyckte det blåste för mycket på nosen.

Detta är vägen från Balerma och här är det bara växthus på växthus. Lite av våra grönsaker kommer nog härifrån. På håll när man ser alla tak kan man få för sig att det är vatten. Inget vackert men…

Nu är vi på väg till Torrox och så här fina är vägarna och väldigt lite trafik.

Vår plats i Torrox på El Pino. Vi är inbaxade med hjälp av Barbro och Kent som står framför oss. Nära till gemenskap eller hur.

En miljöbild från campingen.

Kent och L-Å som tar sig an musslorna. Dom är väldigt koncentrerade.

Här har dom flyttat in sig för att hacka.

Här sitter vi hela gänget hos Leif och Marita. Musslorna var goda. Det var två smaker den ena med vin, kokosmjölk och koriander och den andra med citron och vin.

Det här är kareokekvällen på Marjal. Ett bra tryck på publiken och sjungvänliga.

Hit går vi och rastar Wille och just nu är bergen lite häftiga med sina skuggor.
/B