Calpe 29/3 2019

Dags för ett nytt blogginlägg. Det var länge sedan nu men dagarna är inte lika fyllda med nya upplevelser som när vi åker husbil. Men vi har inte långsamt för det, tro inte det. Dagarna börjar med tidningsläsning och därefter tar LÅ sin egen långpromenad, sedan rullar dagen på med vad den vill bjuda på just då.

Vi gör utflyker runt om och upp i bergen och får då den vidunderligaste utsikten man kan tänka sig. Klippan är dominerande nästan var man än är och så skiftande beroende på hur solen belyser den.

Vi tycker nog att våren har kommit hit också. Vi har förstått att den har gjort det hemma med tussilago och krokus. De kala träd som man tidigare sett är nu väl utslagna. Blommor och buskar har fått de blommor de skall ha.

Vi tycker det är roligt att våra husbilsvänner hittar hit och står några dagar, ja en del flera månader, vilket tyder på att de gillar Calpe och kanske oss också.
Sedan finns det dom som har egna lägenheter som kommer ner med jämn mellanrum så det är fullt upp med träffar och uteätande. Vi har så trevligt.
I skrivande stund är Solveig och Gerhard på en ställplats här så vi skall ses för lite snack och mat senare på eftermiddagen/kvällen.

Före jul bestämde vi oss för att byta ut köket mot ett bättre förstås. Bänken var för låg och tärde på ryggen. Killen var här och tittade och mätte och vi bestämde vilka dörrar, diskbänk och bänkskiva vi ville ha. Det var lite lång väntetid beroende på leverans och att hans arbetstider. Men nu är det nästan klart. I morgon lördag skall han göra helt klart. Det blir så snyggt och vi är väldigt nöjda.

Det ena ger det andra så det blev en ny TV och ett eller två soffbord beroende på hur man räknar. Det är nämligen ett tripp-trappbord. Det gamla bordet blev tv-bänk.

Som ett extra plus till allt surfande och tv-tittande har vi nu fått in fiber i lägenheten, så vår gamla router har tackat för sig. Väl hemma tänker vi komplettera med ett Comhem-abonnemang som kan användas här.
Fråga inte mig hur det fungerar, men det finns kunskap i lägenheten om man säger så.

Denna otroliga kaktus (som vi har en pytte-pytte liten) har vi följt med spänning från små knopplikande saker till dessa fina stora skott.

En maträtt som LÅ gått och suktat efter ett blev äntligen av. Det är Lubina (havsabborre) som är inbakad i salt. Gott tycktes det.

Här var vi och firade Peder tillsammans med Tony och Susanne och jag beställde som huvudrätt en pizza och in kom denna gigantiska sak. Väldigt god och tack och lov väldigt tunn också.

Lite av aktiviteterna vid stranden. Alltid fullt av liv. Det har funnits några som badat dagar som varit extra varma.

Detta monster som ser så gulligt ut är en riktig fuling. Den blir sägs det en vacker fjäril sedan men det har vi aldrig sett. Dom ramlar ner från pinjeträden och är livsfarliga för hundar och även för människor. Kallas för Caterpiller.

Här är det gamla köket, lite charmigt eller hur. Man ser inte de skeva dörrarna.

Här växer det nya fram.

Så här fint blev det.

Detta är en spektakulär byggnad. Arkitekten (Bofill) är den samma som gjort Bofillsbåge hemma på söder i Stockholm

En bild som visar ett av huvudintressena i stan. Cykling för alla nivåer. Mest är det olika länder som har sina landslag liggande här för träning. Så det är väldigt mycket grupper med tränande tävlingscyklister på vägarna. Finns trafikskyltar som säger att man skall hålla 1,5 m till cyklisterna.
/B